Leugens in het donker

Schemeringen serie #1

- Dark Romance -

Manuel

Het leven is onvoorspelbaar. Controle bestaat niet; het is niet meer dan een onbereikbaar verlangen. Als je dat accepteert, maak je de beste kans om er in ieder geval dichtbij in de buurt te komen.

In die categorie hoor ik thuis. Ik sta aan het roer van mijn leven. Het maakt niet uit hoeveel onverwachte wendingen er op mijn pad komen. Ik ga voor niets achteruit en buig alles naar mijn wil. Zo hou ik grip op elke situatie.

Tot mijn pad het hare kruist. Mijn toekomstige vrouw. Een rol waar ze niet op zit te wachten. Helaas voor haar hoort zij in de categorie mensen die wanhopig vechten om controle, maar het nooit zullen krijgen. Dat zorgt ervoor dat ik de leiding over haar leven moeiteloos kan overnemen.

Lola

In een leven waarin alles voor mij wordt bepaald, hou ik me staande met het plan om uiteindelijk het heft in eigen hand te nemen. Het is slechts een kwestie van tijd voor ik mezelf bevrijd van de onderdrukking in mijn leven.

Tot mijn pad het zijne kruist. Mijn toekomstige man. Een rol die ik hem niet wil geven, maar hij elke intentie heeft om op te eisen.

Als hij me beter kende, zou hij weten dat ik dat niet zou laten gebeuren. Nooit laat ik een man mijn leven meer overheersen. De enige die de leiding over mijn leven neemt ben ikzelf.


Vragen in de schaduw

Schemeringen serie #2

- Dark Romance -

Lola

Mano volgt geen regels, hij maakt ze. Daar laat hij geen twijfel over bestaan.

Hij heeft me meegenomen naar een land dat ik niet ken, gedwongen met hem te trouwen en daarmee gedoemd om een leven te leiden onder zijn wetten.

Hij mag dan denken dat ik nu compleet aan hem ben overgeleverd, maar ik ben een vechter. Er zit geen enkel volgzaam botje in mijn lijf en daar zal hij snel achter komen. Ik haat hem en dat mag hij weten ook. De dag dat hij heeft besloten mij de zijne te maken, is de dag die hij zal gaan vervloeken.

Mijn kersverse man heeft zijn bruid al eerder onderschat. Het ziet ernaar uit dat de geschiedenis zich zal herhalen.

Manuel

Lola en ik zijn een explosieve combinatie. We zijn beiden ontvlambaar, verwoestend en niet te reguleren. Maar in de ravage die we stichten en de ruïnes die we achterlaten, zullen we elkaar altijd vinden. Het is onvermijdelijk, want alleen wanneer wij samenkomen, zijn we bovenzinnelijk. Dan vinden we de sereniteit waarnaar onze zielen smachten en onze lichamen hunkeren.

Lola weet dit net zo goed als ik. Eigenwijs als ze is, blijft ze zich ertegen verzetten. Al is het een kwestie van tijd voor ook zij zal bezwijken onder de vernietigende kracht van onze onvermijdbare samensmelting.

Mijn kersverse bruid heeft haar man al eerder onderschat. Het ziet ernaar uit dat de geschiedenis zich zal herhalen.


Antwoorden in de schemering

Schemeringen serie #3

- Dark Romance -

Manuel

Dreigende wolken trekken zich boven ons samen. De onontkoombare verduistering biedt geen enkele ontsnapping. Toch weet ik dat ik elke storm kan bedwingen zolang Lola maar aan mijn zijde staat. De vrouw die licht in mijn donkere leven heeft gebracht en liefde in mijn koude hart. Het versterkt mij zo dat het zelfs mijn eigen mentale en fysieke kracht te boven gaat. Er is slechts een nadeel, het maakt me kwetsbaarder dan ooit. Dat wordt bevestigd wanneer een onbekende vijand er alles aan doet om mij de reden van mijn bestaan te ontnemen.

Lola

Dromen blijken illusies, nachtmerries worden waarheid en hoe hard ik het ook probeer, niets lijkt dat te kunnen stoppen. Manuels demonen klauwen zich een weg naar buiten, waardoor ik voor een beproeving kom te staan waarvan ik niet weet of ik die aankan. Een ding is zeker, ondanks de extra dimensie in mijn diepste dieptepunt, geef ik niet op. Zolang mijn longen zuurstof opnemen, mijn hart bloed door mijn aderen pompt en mijn geest me niet in de steek laat, blijf ik vechten. Vechten voor het geluk dat Mano en ik verdienen.


Waarheid in het licht

Schemeringen serie #4

- Dark Romance -

Lola

Mano’s grootste strijd bleek mijn grootste beproeving te zijn. Hij werd gedwongen zijn demonen te confronteren en ik werd gedwongen ze te trotseren. Al twijfelde ik er niet aan dat we alles konden overkomen. Ik ben tenslotte het licht in zijn duisternis en hij is mijn anker in de storm. We zijn elkaars houvast en kunnen alles overwinnen als we maar samen zijn. Dat besef geeft ons uiteindelijk de kracht om aan onze toekomst te bouwen. Niet wetende dat mijn grootste test nog moest komen.

Manuel

Ongewild worden mijn geheimen onthuld. Als zaadjes schieten ze wortels en persen ze zich uit de aarde naar het licht. Het is onontkoombaar, evenals mijn demonen die in reactie alles in duisternis hullen. Mijn angst dat het ook het enige licht in mijn leven zal opslokken, blijkt ongegrond. Wederom heb ik Lola’s liefde voor mij onderschat. In plaats van te vluchten komt ze naast me staan en omarmd mijn lichaam en ziel. Met alles wat ze me geeft en me laat voelen weet ik mijn ondergang te vermijden en ben ik klaar voor het leven dat op ons wacht. Niet wetende dat mijn grootste nachtmerrie nog moest komen.